sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Liikuntakuukausi Kettukallion päiväkodissa



Meillä liikuntakuukausi on sujahtanut normaalin arjen soljuessa. Arkeemme on kuulunut metsäretket, joihin ovat osallistuneet kaikenikäiset lapset. Syksyisiä retkiä on rikastuttanut metsän antimet. Olemme poimineet mustikoita ja puolukoita, jotka muuten maistuvat lapsista paremmalta metsässä kuin ruokapöydässä. Liikuttavaa on ollut nähdä miten isommat lapset poimivat marjoja pienemmille. Olemme myös kuvanneet sieniä ja etsineet niitä sienikirjoista.

Uutena juttuna meillä oli Pilvipoukaman ryhmässä ”Metsäsynttärit”, joissa juhlimme kesällä syntymäpäiväänsä viettäneiden merkkipäivää. Perinteisten onnittelujen lisäksi ohjelmaan kuuluivat leikit, Karhu nukkuu ja Elefantti marssi. Tarjoiluna oli kesään hyvin sopien jäätelöt.



 


Aiemmin käytössä olleet Pihaleikkiperjantait tekivät paluun. Periaatteena näissä on, että varastosta otetaan esiin vain liikuntavälineet ja ulkoiluun kuuluu myös ohjattua leikkiä. Meillä on nähty keppihevosrataa takapihalla, potkupyöräilyä asfalttiradalla sekä maastossa, pujottelurataa potkulaudoilla. Hyppynarut ovat olleet mieluisia, samoin Polttopallo, keinupallo, puuhippa ja paljonko kello on kettu.

Liikuntahallivuorot on otettu ilolla käyttöön ja siellä on vauhdikasta menoa riittänyt. Meillä on tälle kaudelle tavoitteena kehittää toimintaympäristöä, jossa myös liikunnan merkitys on huomioitu lisäämällä sisälle liikuntatila, jossa on viihdytty hyvin sateisina päivinä pomppien, tasapainoillen ja palloillen.


Liikuttavaa syksyä toivottaa Kettukallion väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti