perjantai 22. syyskuuta 2017

Rainion päiväkodilla lapset liikkuvat

Päiväkodin lapset ovat liikkuneet syksyn aikana niin sisällä kuin ulkonakin.
Olemme pitäneet mielessä liikuntalupaukset ja myös toteuttaneet niitä päivittäin ja viikottain
.
  • Lasten saatavilla on liikuntavälineet niin sisällä kuin ulkonakin
  • Käymme retkillä ”POIS PIHASTA” noin kerran viikossa
  • Ulkoilla useita tunteja päivittäin
Lähiympäristö tarjoaa meille mahtavat luontoelämykset heti päiväkodin aitojen ulkopuolella. Sinne lähdemme kiemurtelemaan polkuja pitkin lähimetsään jo tutuksi tulleelle leikkipaikalle mm. rakentamaan majoja yms. leikimme yhteisiä luontoleikkejä ohjaten ja omatoimisesti. Lapset keksivät monipuolisessa maastossa mitä ihmeellisempiä leikkejä eikä leikeissä vielä voimat ole loppuneet ja jaksamme hyvin kävellä  takaisin päiväkodilla odottavalle lounaalle.

Päiväkodin aidan takana on myös monipuolinen  Lähipuisto välineineen. Päiväkodin lapset lähtevät mielellään puistoon leikkimään, hiekkakentälle pallopeleihin tai vaikka Pokemoneja etsimään.  Siellä voivat myös päiväkodin 1-2 vuotiaat piipahtaa keinumassa keinuilla tai ryömiä leppäkertun tunneliin tai laskea mäkeä useasta liukumäestä tai heittää tarkkuutta ja kiipeillä.

Syyskuun ensimmäisellä viikolla vietimme Toiminnallista tutustumisiltaa päiväkodilla ja lähiympäristössä. Toiminnallisen illan tarkoituksena oli tutustuminen, huomioiden myös liikunta- ja SaperekuukausiLuontopolku kierteli päiväkodin pihalta, lähipuistoon ja sieltä lähimetsän poluille. Polun varrella oli omatoimisia ja ohjattuja tehtäväpisteitä ja niissä sai tehdä erilaisia jumppa- ja liikuntatehtäviä, tunnistaa metsässä kasvavia marjoja, sieniä yms. Lasten toiveita oli kuunneltu ja toiveet näkyivät, liikuntapisteissä. Juoksua toivottiin ja sitä toteutettiinkin innolla.

Illan aikana oli tarkoitus raivata myös päiväkodin lähellä oleva ”papan mäki” kasvaneista pihlajan-ja koivunaluista yhdessä lasten vanhempien kanssa laskukuntoon.  Mäessä käymme lumitilanteen salliessa laskemassa talvella liukureilla ja joskus myös pulkillakin. Raivaus onnistui hienosti innokkaiden vanhempien toimesta. 



Luontopolun varrella perheet tunnistivat sieniä, marjoja ym. metsänantimia. Rytmikapulat sai valmistaa lumimäen raivauksesta syntyneistä puiden rangoista yhdessä vanhempien kanssa työvälineitä apuna käyttäen. Päiväkodin pihalla olevaa hämähäkkiverkkoa sai ylittää ja alittaa haluamallaan tavalla.

Liikuntaratoja on rakenneltu lasten toiveita kuunnellen päiväkodin pihalle. Laskimme yhden aamupäivän kierrokset yhteen eikä lukumäärä jäänyt kauaksi 100 (tavoite oli 100 kierrosta). KPP- liikuntavaunun välineet olivat myös lasten käytössä muutaman päivän ajan.  Sisällä liikumme monipuolisesti päivittäin mm. loruja, lauluja, temppuratoja, siirtymätilanteita hyödyntäen ja liikunnan ilosta nauttien lasten toiveita toteuttaen.   

Rainion päiväkodin liikkumisesta kirjoitti Anneli Kovakoski
                                                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti