sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Syksyinen tervehdys Niemelä-talolta!

Niemelä-talon ryhmät ovat retkeilleet paljon mm. Latumajan- ja frisbeegolfradan maastossa, Kaivannon ja entisen lukion kentällä, Mustikkahaan leikkipuistossa. Myös taidepainotteisen kerhon pihassa ja urheilukentällä on käyty.

Retkillä olemme tehneet havaintoja syksyn merkeistä, keränneet askartelumateriaaleja, kerätty marjoja, oltu puuhippaa sekä ihan vaan leikitty metsässä. Luontomatikka-, lajittelu-, värientunnistamis-, ja muistitehtävät onnistuvat loistavasti syksyisessä metsämaastossa. Puhumattakaan lukuisista askelista ja kävelykilometreistä, joita retkipäivinä kertyy. Niitä on myös laskettu Sport trackerin  ja erilaisten ruudukoiden avulla ja formularatakin ollut eräällä ryhmällä.

 
Ympäristöviikolla yhdistimme retkeilyyn myös roskien keräystä kadunvarsilta. Hyvin tarkkasilmäisiä ja ahkeria roskien kerääjiä meiltä löytyikin, mutta ikäväksemme totesimme MITEN PALJON ROSKIA upeasta lähiympäristöstämme löytyy!!! Me olemme tehneet oman osuutemme ympäristön siistimisessä ja nyt haluamme haastaa myös muita roskien keräykseen!

Tiistai aamulle osui päiväkotimme salivuoro; tunnin ajan koulun jumppasalissa ja alasalissa liikkui viiden ryhmän lapsia, erilaisten leikkien ja harjoitteiden parissa (palloja, kiipeilyä, hippaleikkejä ja varsinkin temppurata oli lasten mieleen.)

Mukavat syyssäät ovat suosineet meitä tähän mennessä ja olemme ulkoilleet paljon. Niemelä-talolla ja koululla lisääntyneen lapsimäärän myötä olemme joutuneet kiinnittämään entistä enemmän huomiota ulkoiluaikoihin. Piha-alueita jaettu ja ulkoiluja rytmitetty, jotta voitaisiin turvata mielekästä ja monipuolista liikkumista kaikille turvallisuudesta tinkimättä. Olemme myös jakaneet pihasta pois-päivät ryhmien kesken, jotta lapsimäärä pihassa pysyy kohtuullisena ja retkille riittää rattaita pienimmille. Pienimpien lasten suosiossa pihalla ovat erityisesti olleet isot rekat, jotka ajelevat rallia pitkin pihaa.

Värikästä ja liikunnallista syksyn jatkoa toivotellen Niemelä-talon väki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti